Samenleven kan uitdagend zijn

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Samenleven kan uitdagend zijn en daar is een reden voor. Je leeft samen met mensen van wie je houdt. Je hebt verlangens ten opzichte van je gezinsleden en tegelijkertijd raken zij je soms op jouw pijnlijke plekken. Hierdoor ontstaat soms spanning in relaties. De bedoeling is dat jij hieruit leert en dat je zo een persoonlijke groei kan bereiken.

De aanleiding van conflicten of spanning binnen een gezin, wordt veroorzaakt door het feit dat jij zowel jouw verlangen voelt als dat jouw pijnlijke plekken worden aangeraakt door de mensen met wie jij samen leeft.

 • Enkele voorbeelden van verlangens zijn gezien, gehoord, begrepen en geliefd willen worden.
 • Enkele voorbeelden van pijnlijke plekken zijn angst om bedrogen te worden, onzekerheid, eenzaamheid, enz.

Is er spanning? Verlang je naar meer verbinding in je relatie? Dan kan jij door jouw innerlijk beeld te veranderen, de harmonie in je relatie/gezin herstellen.

Mijn verhaal

Mijn naam is An en ik ben opgegroeid op een boerderij als oudste van vier kinderen. Er was altijd druk en stress door het vele werk wat er te doen was.  Als hooggevoelig kind voelde ik nog meer: ik voelde ook de spanning tussen mijn ouders.  Zonder woorden, of juist met hele felle… werd zichtbaar wat ik voelde: disharmonie in mijn gezin.

De impact hiervan op mijn leven was heel groot. Ik voelde me niet goed. Ik kreeg een depressie, heb een burn-out en bore-out gehad en ontwikkelde een verstoorde relatie met mijn uiterlijk en voeding. Op mijn 16 jaar ging voor het eerst naar een therapeut en ik ben sinds toen niet meer gestopt met aan mezelf te werken.

Ik leerde wat ik wel en niet wou voor mijn eigen gezin. Ik leerde het verleden loslaten en ontdekte hoe ik het anders wou doen. Ik heb nu een duidelijke visie over mijn leven. Ik heb een hele weg afgelegd om vanuit deze visie mijn dagelijks leven te kunnen leiden.

Ik wil het in mijn eigen gezin ANDERS doen dan hoe het bij ons thuis ging. Onderweg leerde ik hoe je van disharmonie naar harmonie kan gaan. Yes, het is me gelukt! 😉 Ik voel liefde, verbinding en harmonie in mijn relatie. Ik heb warme thuis gecreëerd en het is er héérlijk. Eindelijk ben ik er. 😉 Na 33 jaar zoeken in mezelf.

>>>Ontdek hier hoe ik jou kan helpen om een harmonieuze thuis te creëren.

Waarom is er spanning een gezin?

Het gezin waarin jij geboren bent, past volledig bij wie jij bent en bij wie jij mag worden in dit leven. Er is een groter plan en een specifieke levensopdracht die jij in dit leven mag volbrengen.

 • DAAROM ben jij geboren in jouw gezin van herkomst.
 • DAAROM worden jouw kinderen geboren bij jullie.

In elk gezin, zit exact datgene wat de gezinsleden nodig hebben om hun levenslessen te leren.  Op basis van herkenning heb jij hier (on)bewust zelf voor gekozen. Het past bij jou, tot in detail. Het is voor 100% wat jij nodig hebt om te groeien als mens.  Yep, dit is de (soms) pijnlijke waarheid. 😉

 • dat wat je nu nog niet omarmt
 • dat wat er volgens jou anders moet zijn
 • dat wat je raakt tot in jouw ziel

zijn boodschappen voor jou. Het zijn stukjes informatie waarover jij nog iets mag ontdekken over jezelf en over het leven.

Groeien als mens

Om meer over jezelf te ontdekken, heb je anderen nodig.  Het is dankzij anderen, dat jij over jezelf kan ontdekken wat nog niet harmonieus is in jezelf.

Jouw verlangen maakt dat je verbinding wilt maken met de mensen om je heen. Tegelijkertijd is het juist door met hen in verbinding te gaan dat duidelijk wordt waar jij nog pijnlijke plekken hebt die om heling vragen.

Jouw verlangen en pijnlijke plekken creëren interne spanning. Je voelt een conflict.

Dit uit zich als volgt:

 •  een opmerking die je raakt
 •  de ander die iets doet wat jou stoort
 • een leegte die je voelt
 • een verwachting die niet ingevuld wordt
 • jezelf niet gezien, gehoord, begrepen voelen
 •   ..

Herken je iets?

Dit brengt emoties naar boven en doet je nadenken over een mogelijke oplossing.

Binnen een gezin leven verschillende mensen dicht bij elkaar. Ieder gezinslid heeft zijn eigen ervaringen, gedachten en emoties. We zitten allemaal constant in een proces. Hoe het met de gezinsleden gaat, beïnvloedt de sfeer binnen het gezin. Deze sfeer is voelbaar en kan harmonieus zijn, al dan niet.

Pijn en plezier om je lessen te leren.

Tijdens jouw leven komt op jouw pad wat jij nodig hebt om jouw levensopdracht te vervullen. Dit komt met plezier en pijn. Het is de bedoeling dat jij leert en groeit als mens. Je zult door de ervaringen die je op doet, meer over jezelf en over het leven begrijpen.

Als het allemaal vanzelf zou gaan, zou je minder leren doordat je niet uitgedaagd wordt tot groei. Toch mag het gemakkelijker zijn dan hoe het nu voor velen is en dat kan door bewuster te zijn.

Jouw gezinsleden hebben een belangrijke functie. Doordat je samen in hetzelfde huis woont, kan je niet anders dan elkaar erkennen en hierdoor ook stukjes van jezelf ontdekken.

Ontdek waarom alles loopt zoals het loopt

Als jij niet begrijpt wat de zin en betekenis van jouw leven is, zit je met veel vragen en is er veel onduidelijkheid. Je kan dan niet begrijpen waarom alles loopt zoals het loopt.

Je zou hierdoor het gevoel kunnen hebben dat anderen:

 • je onrecht aan doen
 • niet zijn zoals zij horen te zijn volgens jou
 • niet doen wat ze horen te doen volgens jou

en ocharme jij…

Als jij dat zo ervaart, dan is dat zo. Dan doen anderen dat echt! Ook daar is een reden voor!

Als jij graag wil dat anderen je anders / beter behandelen, dan zit de oplossing in jezelf.

Het is waardevol om ANDERS te gaan kijken.

 • naar jezelf
 • naar de ander
 • naar het leven

Iedereen kijkt vanuit zijn eigen levenservaringen naar zichzelf, anderen en het leven. Het is net dankzij deze unieke blik, dat de visie van een ander een meerwaarde kan zijn voor jouw ontwikkeling. We hebben allemaal blinde vlekken: stukken van onszelf die we niet zien. Juist omdat we vanuit onze eigen ervaring kijken.

>>>Ontdek hier hoe ik jou kan helpen om een harmonieuze thuis te creëren.

De oplossing om harmonieus samen te leven met jouw gezin.

Verander jouw innerlijk beeld en je wereld verandert.

Jouw innerlijk beeld bepaalt jouw realiteit.  Jouw realiteit is wat jij vandaag in jouw leven ervaart.

Ben je er blij mee?

Of wil je liever iets anders?

Als je graag iets wil veranderen, is het nodig om jouw innerlijk beeld te veranderen. Als je dit doet, zal je jouw leven anders beleven en hierdoor zal je  anders handelen. Dit zal zich weerspiegelen in een verandering in jouw dagelijks leven. Voorbeeld: Een vrouw die leert om voor zichzelf op te komen en zelf zorgt dat haar grenzen worden gerespecteerd.

Aangezien jij de ander niet kan veranderen (partner, kinderen, collega’s), is de enige mogelijkheid om een andere omgeving  te creëren, zelf voor de verandering te zorgen door innerlijk werk te doen. Jij kan voor de verandering zorgen waarnaar jij verlangt.

Door jouw innerlijke beeld te veranderen, kan je vanuit jouw vernieuwde blik een nieuwe realiteit creëren. De verandering dient eerst bij jou te gebeuren. Als gevolg daarvan zullen de mensen om je heen mee veranderen doordat jij anders handelt. Jouw uitstraling verandert waardoor jij een andere omgeving creëert.

Voorbeeld: Een vrouw die leert om voor zichzelf op te komen straalt zelfs  uit dat je haar met respect behandelt. Gaat er iemand over haar grenzen heen, dan handelt zij door haar grenzen aan te geven. Het gevolg is dat haar grenzen gerespecteerd worden.

Ervaar jij op dit moment spanning in jouw relatie of gezin?

Dan is daar een reden voor!

Het eerste wat we doen is de oorzaken van deze spanning achterhalen en onderzoeken.  Vervolgens kan je bepalen wat je wenst en hoe je dat kan bereiken.

>>> Wil jij graag leren hoe jij in harmonie kan samenleven met jouw gezin? Ontdek hier hoe ik jou kan helpen.

Wat als er niets veranderd?

Hoe ziet jouw leven er uit als er niets veranderd? Zie je de toekomst volledig zitten of zou je toch graag meer liefde, harmonie en verbinding voelen?

Als jij het al alleen zou kunnen, dan je het al doen. Het is juist omdat er nog iets is wat jij mag leren, dat het noodzakelijk is om je hierin te laten begeleiden.

Ik heb zelf heel veel hulp en begeleiding gehad, totdat ik het uiteindelijk alleen kon.

Als je iets kan, hoef je het niet meer te leren. Dan kan je het doorgeven. 😉

>>>Ontdek hier hoe ik jou kan helpen om in harmonie samen te leven met jouw gezin.

Veel liefs,

An Mattheussen

Relatie- en familie-expert | oprichtster en bezielster van Good Vibes Academy

 

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Scroll naar top