Herbronnen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Heb je het gevoel dat je aan het aanmodderen bent en dat je jezelf door de dagen heen moet slepen? Ervaar jij weinig goede vibes in jouw leven? Neem dan tijd om te herbronnen. Leer hoe jij kan leven volgens je eigen regels, ritme en structuur. Jij en jouw gezin hebben dit nodig.

Good Vibes Academy

Hej, mijn naam is An Mattheussen en ik ben oprichtster en bezielster van Good Vibes Academy. Ik weet alles over good en bad vibes. 😉 Ik heb de weg gewandeld van chaos naar rust, van conflicten naar harmonie en van leegte naar een rijkelijke invulling van mijn leven. Ik leef mijn ideale leven. Ik heb hier lang naartoe gewerkt. Vandaag ben ik diegene die bepaalt hoe mijn dag en leven eruit ziet. Tot in detail. Leven volgens mijn eigen regels, ritme en structuur is noodzakelijk. Mijn leven is pas echt begonnen toen ik hier zelf de regie over heb genomen. De jaren daarvoor voelen als een voorbereiding. Ik heb kunnen ontdekken en voelen hoe ik het zeker niet wilde. Deze ervaringen hebben me de moed en de kracht gegeven om te durven kiezen voor mijn ideale leven.

Als ik het kan, dan kan jij het ook.

En ik kan je vertellen dat het goed voelt!

Het is absoluut de moeite waard om vol voor te gaan voor jouw ideale leven. Het uit zich in goede vibes, in plezier hebben in het leven, in leuke dingen doen, in gelukkig zijn en in een mooie relatie met mijn man. Dat waarnaar ik zo lang verlangde, heb ik zelf mogen creëren.

Dit is wat jij ook kan leren.

>>> Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale leven, zodat jij kan leven volgens je eigen ritme, regels en structuur

Een tekort aan goede vibes

Ben jij vaak moe? Ben je eerder gefrustreerd, bang of teleurgesteld dan happy?  Voel je weinig plezier in jouw dagelijks leven?

Dan heb jij een tekort aan goede vibes.

De oplossing om meer goede vibes te voelen is om jouw leven onder de loep nemen en alles aan te passen wat niet overeenkomt met jouw verlangen.

Als je dit doet, zal jouw brein je ongetwijfeld een aantal keer het signaal geven dat datgene waarnaar jij verlangt, onmogelijk is. En toch is dit de enigste oplossing. Laat je niet tegenhouden door deze beperkende gedachten.

Het is net dankzij de gedachten die jij hebt, dat jij kan leren en mag ervaren dat het ook anders kan. Dit is pure persoonlijke groei.

De persoonlijke groei die jij doormaakt, heeft een positieve impact op

  • jouw goed-voelen
  • je partnerrelatie
  • de relatie met je kinderen

Want goede goede vibes zijn besmettelijk. Ze verspreiden zich binnen een gezin. Als jij ze voelt, zal iedereen ze voelen.

Net als bad vibes. Die voelt ook iedereen binnen het gezin. Die zijn ook besmettelijk. Misschien herken je het wel dat net op die ene dag dat jij jezelf niet goed voelde, ineens iedereen vervelend deed. 😉 Dat waren jouw bad vibes die impact hadden op de anderen.

Als dit werkt met bad vibes, dan werkt het ook met good vibes.

Zou jij graag meer goede vibes voelen in jouw dagelijks leven? Zorg dan dat jij op tijd kan herbronnen door tijd te nemen voor jezelf.

>>> Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale leven, zodat jij kan leven volgens je eigen ritme, regels en structuur

Tijd nemen om te herbronnen

Tijd. Ja, daar zeg je wat. Tijd nemen. Oei,  we hebben helemaal geen tijd. Toch?!

Nu, ik heb wel tijd! Daar heb ik zelf voor gezorgd. Ik heb mijn leven zodanig ingericht dat ik tijd heb.

Tijd voor mezelf

Tijd voor mijn gezin

Tijd voor mijn werk

Toen ik vroeger als werknemer in dienstverband werkte, had ik nooit tijd. Ik had altijd tijd tekort. Daar was een reden voor: mijn werk nam veel tijd in beslag en gaf me geen voldaan gevoel. Het putte me uit. Het kostte mij energie.

Ondernemer worden was voor mij persoonlijke de enigste oplossing. Nu bepaal ik zelf wanneer, hoeveel en met wie ik werk. Punt.

De weg hier naartoe was lang en uitdagend. Ik zou nooit de stap naar het ondernemerschap hebben genomen als ik niet eerst jarenlang in een situatie had gezeten die me zoveel frustratie en pijn bezorgde.

Deze opgebouwde pijn en frustratie zorgde er voor dat ik de moed vond om in het onbekende te springen. Ik koos ervoor om als vrouw iets nieuws uit de grond te stampen. Ik koos (on)bewust 😉 om zichtbaar te worden met spiritualiteit. Ik koos (on)bewust om een boodschap de wereld in te zenden die ik zelf nooit hoorde bij vrienden of familie. Ja, het voelde als 180° het omgekeerde doen van wat normaal of toegankelijk is.

Als ik hier vandaag op terug blik is dit geweldig! Een eigen visie met kracht neerzetten en onverschrokken op je doel afgaan.

Dat zeg ik nu. De dag dat ik begon schreeuwden er vooral stemmen van onzekerheid en twijfel door mijn hoofd van angst. Ik had letterlijk nachtmerries over hoe mijn verhaal door anderen ontvangen zou worden en wat de impact daarvan zou zijn  op mezelf.  Het was ver buiten mijn eigen comfortzone.

Dankzij het feit dat ik jarenlang in een situatie zat waar ik echt niet meer in wou zitten, vond ik de moed om te doen wat nodig was om uit deze situatie te komen.

Als ik het kan, dan kan jij het ook.

Niemand kan zeggen wat jij hoort te doen.

Alleen jij kan het voelen.

Is dit wat jouw leven de moeite waard maakt?

Is dit de situatie waarin jij de beste vibes voelt?

Of is het nodig dat er iets verandert?

>>> Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale leven, zodat jij kan leven volgens je eigen ritme, regels en structuur

Wat als je jouw hart niet volgt?

Als het gaat over het creëren van jouw ideale leven, is settelen geen optie. Hou je focus daar en zorg dat je er komt. Punt.

Bereik je doel vanuit flow en verbinding met jezelf. Niet door uren / dagen / weken kei hard te knokken, zonder plezier of passie te voelen. Net het omgekeerde geldt:

Hoe meer jij geniet van jouw werk, hoe beter je resultaat zal zijn.

Hoe meer jij jezelf kan ontspannen, hoe meer je kan bereiken met minder moeite.

Hoe gemakkelijker jij de tijdsdruk kan loslaten, hoe sneller jouw resultaat bereikt zal worden.

Dit is zowat het omgekeerde van hoe ik de eerste 15 jaar uit mijn werkcarrière heb doorgebracht. Lange dagen, vele uren en een job die ik niet graag deed. Het was logisch dat ik in een born-out, bore-out en depressie belandde.

Dit kan ook met jou gebeuren als jij niet volgens je eigen ritme, regels en structuur leeft.

Door te ontdekken wat niet werkt voor jou, verhelderen we hoe het wel kan werken voor jou.

Mijn eigen leefregels luiden als volg:

  • Werken uit passie en flow
  • Op gevoel leven in plaats van op de klok
  • Veel familiemomenten, ontspanning en leuke dingen doen
  • Veel me-time, rusten, tekenen, muziek luisteren of eventjes helemaal niets doen

Lang leve goede vibes en flow! 😉

Terwijl ik dit typ, gaan er verschillende gedachten door mijn hoofd heen. Dit is niet echt wat onder de mensen aangemoedigd wordt. Integendeel. Hard werken, wauw daarvoor hebben we respect. Knokken, wauw, geweldig! Misschien maak jij dezelfde bedenking.

Nu, als dit voor jou werkt, doe dan zeker zo voort! 😉

Voor mij werkte het in ieder geval niet. Het maakte me dood vanbinnen. Het had er natuurlijk ook mee te maken dat ik geen passie voelde voor de job die ik deed.

Dat ik nauwelijks op de klok kijk, helpt enorm. Gewoon op gevoel, go with the flow en stoppen voor je moe wordt.

Wat ook helpt is enkel de verantwoordelijkheden op je nemen, die jij kan dragen. Je zal heus niet de eerste zijn die de hele wereld wil redden en zelf ten onder gaat. Of dat je voor heel het gezin gaat zorgen en jezelf op de laatste plaats zet. Ik denk dat jij wel begrijpt dat dit niet zo goed werkt. 😉 Ik weet uit ervaring hoe hardnekkig zo’n gewoonte kan zijn en daar is een reden voor. Je doet dit niet zomaar!

We bepalen eerst waarom je dit doet. Nadien kunnen we een verandering teweeg brengen.

Go with the flow

Het moment dat jij vanuit flow (= vanuit verbinding met jezelf) leeft, kan je bergen werk verzetten in een mum van tijd. Het kost je nauwelijks moeite, het gaat vanzelf en geeft je meer energie dan dat het je kost.

Als je naar rendement gaat kijken is dit dus het allerbeste wat je kan doen! Daarnaast is het nog leuk ook. Dat wat jij doet uit flow, geeft je een intens gevoel van genot. Het is jouw ding. Je voelt je lekker terwijl je dit doet. Het gevolg hiervan is een prachtig resultaat.

Wil jij graag leren hoe jij meer goede vibes kan voelen door jouw leven zodanig in te richten dat het beter bij jou past?

>>> Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale leven, zodat jij kan leven volgens je eigen ritme, regels en structuur!

Wat als er niets veranderd? 

Beter gaat het niet worden als jij geen bewuste keuze maakt om het ANDERS aan te pakken. Integendeel. Dat wat jij de voorbije jaren hebt aangeleerd werkt niet voor jou zoals je het wenst. Anders zou je dit nu niet lezen. Dan zou jij jezelf al super top voelen.

Besluit: het is absoluut de moeite waard om jouw leven eens onder de loep te nemen. Zo kan jij ontdekken wat goed gaat en wat jij juist wil veranderen.

Als jij de moed hebt om de uitdaging met jezelf aan te gaan en om vol te kiezen voor jouw ideale leven, dan is er niets wat jouw geluk nog in de weg staat!

>>> Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale leven, zodat jij kan leven volgens je eigen ritme, regels en structuur!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Scroll naar top